miércoles, 18 de diciembre de 2013

Vi20 2010

Vi20 2010 Negre
D.O. Montsant
49% Garnatxa, 30% Ull de Llebre, 21% Merlot
Vi dels 20

Deixo la descripció original de l'Stefan Lismond ...

La Vinya Vi20 és una finca de 2,5 Ha, situada al sur de la Serra del Montsant, a uns 450 m d’altura i separada del mar mediterrani per la Serra de Llaberia, dotan-la d’un microclima idoni per al cultiu de la vinya. 

El terreny del Merlot i Ull de Llebre és argilós i arenós com el de Garnatxa, però aquest a més és calcari. Els tractaments son 100% ecològics i respectuosos amb la natura. L’any 2010 no es va fer cap intervenció especial a part dels tractaments normals, la qual cosa indica que les vinyes están molt sanes i vigoroses.

L’època de maduració del raïm de l’any 2010 (juny-setembre) va ser de temperatures altes (35ºC) durant el dia i moderades (19ºC) durant la nit, amb vents marins que van dur una brisa humida que va ajudar a compensar el dèficit hídric, provocat per una pluviositat escassa. Aquestes condicions, juntament amb un rendiment ideal per cep, van fer possible que la nostra vinya Vi20 pogués oferir el seu màxim esplendor.

La verema és manual, el raïm es recollit en caixes de 10 Kg que es transporten immediatament al celler ‘Venus la Universal’ de Sara i René on es comença a elaborar el nostre vi al moment per no perdre cap propietat i obtenir així la màxima qualitat. L’any 2010 el raïm va arribar al seu punt òptim de maduració a mitjans de setembre.

A l’entrar el raïm al celler es va fer una maceració de 18 dies seguit per una premsada llegeura. Es va deixar el ví en fermentació natural (sense afegir-hi llevats cultivats) durant el temps necessari,per després sometre’l a una criança en bota de roure francés durant 12 mesos. Com que el Vi20 està pensat per tal que es pugui consumir poc després del seu embotellament,s’utilitzen botes de segón i tercer any de 300 litres i es filtra el vi. El Vi20 2010 no s’ha sotmés al tractament d’estabilització, ja que les temperatures dels últims dies abans de l’embotellament (1 de desembre 2011) han estat extremadament baixes per aquesta època de l’any, la qual cosa pot produïr cristalizacions naturals i inofensives per al vi.

Color intens de cirera picota amb rivets ben definits de violetes i grana.

Primeres aromes de groselles i riubarbre amb un toc de closca de taronja i una ombra de flors silvestres provocada per la maceració. L’extracció de roure francés dóna aromes anyenques de tabac i herbes de sotabosc. Quan s’obre el vi surten aromes de fruites confitades, com la cirera i la maduixa silvestre amb un accent suau d’anís. 

Es mostra molt fresc, elegant i untuós amb concentració de fruites vermelles i un toc de massapà. Fragant, amb bona acidesa i llarg en boca. La textura és agradable i lleugerament tannica amb un pas final molt excitant.

El Vi20 2010 és potent i complexe, però al mateix temps amable, jove i plaent, femení i atractiu amb moltes possibilitats de gaudir-lo amb la gastronomía mediterrània.

Moltes gràcies!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario