Mas d'en Blei es troba en un racó privilegiat del Priorat: són disset hectàrees a la vora del riu Siurana, a la Morera de Montsant, impregnades d’aromes típicament mediterranis com el romaní, la farigola, l’espígol o el pi. Silenci i naturalesa en estat pur. Perfectament integrades en l’entorn, es troben un celler i una antiga masia de la qual s’han trobat evidències de l’any 1756.
Raïm procedent únicament de la finca de Mas d'en Blei Vinyes en coster de llicorella. Verema a mà. Tria en taula de selecció. Elaboració separada per varietats. Pre-maceració en fred del raïm durant 24h. Premsat i trasbalsat a tina on es manté 24h. Fermentació en bóta nova de roure francès de 300l, de gra fi i torrat mig lleuger. Criança de 6 mesos amb les mares i “battonages” diari. Estabilització en fred de forma natural (estacional), no induïda. Embotellat 1 any en ampolla.
De color groc lleuger amb un reflex verdós suau.
Aromes intens a copa parada, amb notes de fons minerals, tocs de torrats i expressions d'aroma a pedra foguera. Un cop s'agita la copa mostra la fruita blanca, amb notes cítriques i una mica tropicals. Al cap d'una estona, desprèn notes de plantes aromàtiques (romaní i espígol) i fruites blanques confitades.
A la boca presenta una entrada potent untuosa acompanyada d’una destacable persistència. Petites notes cítriques refrescants. És complex i ben estructurat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario